Mindst 15 er døde under voldsom snestorm i USA

Mindst 15 personer er omkommet som følge af den usædvanligt voldsomme snestorm, der fortsætter med at rase over store dele af det østlige USA.

Den kolossale snestorm påvirker over 85 millioner amerikanere, og meteorologer forudser, at stormen fortsætter søndag.

I New York er tre personer omkommet, mens de var i gang med at skovle sne, oplyser byens borgmester, Bill de Blasio.

- Det er en påmindelse til alle om ikke at overanstrenge sig. Især for personer med helbredsproblemer, siger borgmesteren til CNN.

Myndighederne i delstaten North Carolina melder om seks dræbte i trafikulykker, mens de øvrige seks dødsfald fordeler sig på delstaterne Virginia, Kentucky, Maryland og Arkansas.

Ifølge CNN er 11 stater erklæret i undtagelsestilstand som følge af stormen.

Hundredtusindvis af huse i det østlige USA har desuden mistet strømforsyningen på grund af ødelagte elledninger.

I flere byer er der faldet så store mængder sne, at det nærmer sig de historiske rekorder. Blandt andet i New York og Washington, hvor sneen nærmest har sat byerne i stå.

Al offentligt transport er indstillet, der er indført udkørselsforbud, broer og tunneler er lukket, og stort set al flytrafik er aflyst i de to byer.

I New York blev indbyggerne advaret om, at de fra lørdag eftermiddag lokal tid risikerede at blive anholdt, hvis de ignorerede kørselsforbuddet.

Lørdag formiddag lokal tid var der ifølge borgmester Muriel Bowser faldet 58 centimer sne i Washington, som risikerer at få yderligere 25 centimer, før stormen er drevet forbi.

Sker det, vil en næsten 100 år gammel rekord blive slået. I 1922 efterlod en tre dage lang storm over 71 centimeter sne i byen. De store mængder sne udløste en tragedie med 100 dræbte, da et tag på et teater kollapsede.

Mens sneen skaber store problemer for både myndigheder og civile, så er der én i hovedstaden, som nyder det. Videooptagelser fra den nationale zoologiske have af pandaen Tian Tian, der boltrer sig i sneen, er blandt de mest sete på adskillige medier ifølge AFP.

/ritzau/Reuters

 

Dagens Gossip