Mindst 15 personer dræbt af selvmordsbombe i Pakistan

Mindst 15 er dræbt, og mange er blevet kvæstet af en selvmordsbombe i Pakistan, skriver AFP.

Selvmordsbomben blev udløst i forbindelse med et shiitisk optog i byen Jacobabad, som ligger i det centrale Pakistan, cirka 500 kilometer fra Pakistans største by, Karachi, fortæller politiet.

- Det var en selvmordsbombe, og mange sårede og døde er blevet bragt til hospitalet, siger Zafar Iqbal, som er talsmand for politiet, til AFP.

Angrebet fandt sted udenfor en lokal shiitisk leders hus, hvor flere mennesker var samlet for at følges til et større optog inde i byen for at markere den hellige muslimske måned Muharram.

Muharram er en af de fire hellige måneder i løbet af året for muslimer. Det er ikke velset at være i krig eller på anden måde kæmpe i Muharram, og stridigheder bliver ofte bilagt i denne måned.

Sindh-Provinsens transportminister, Mumtaz Jakharani, som har besøgt hospitalet med de sårede, fortæller, at 15 til 20 personer er blevet "martyrer" efter angrebet.

- Lægerne er skræmte af den ophidsede menneskemængde, som er kommet ud til hospitalet, fortæller provinsens sundhedsminister, Jam Mehtab Dahar, til AFP.

- Jeg opfordrer demonstranterne til at falde til ro, så vi kan få behandlet de sårede, siger han, og tilføjer at de sårede nu er sendt til flere forskellige hospitaler.

Vidner fortæller, at der er flere børn blandt de tilskadekomne, og at ophidsede demonstranter flere steder i byen blokerer vejene.

Pakistan har udkommanderet 10.000 soldater og 6000 paramilitære tropper for at forhindre vold under Muharram.

Fredagens angreb kommer dagen, efter at en anden selvmordsbomber sprang sig selv i luften ved en moské i byen Chalgari i Baluchistan-provinsen og dræbte mindst 11 personer, hvoraf de seks var børn.

/ritzau/

 

Dagens Gossip