Mindst 18 flygtninge omkommet i båd ved Italien

Redningsmandskab i det sydlige Italien har fundet 18 omkomne på en båd med 600 asylansøgere. Det formodes, at de er omkommet af røg fra bådens maskine, skriver nyhedsbureauet Ansa.

En anden person omkom, da han var ved at blive reddet, mens to andre er blevet evakueret i helikopter til et hospital i Palermo.

Båden blev stoppet af kystvagten syd for øen Lampedusa, efter at et handelsskib havde alarmeret myndighederne.

I de seneste uger har et roligt sommervejr været en medvirkende årsag til, at et endnu større antal asylsøgere end normalt har forsøgt at flygte fra det afrikanske kontinent for at komme til Europa.

Tiltagende lovløshed i Libyen har været med til at øge strømmen af illegale indvandrere fra Nordafrika, men de fleste af dem kommer fra Eritrea, Somalia og Syrien.

Men der ankommer også asylsøgere fra Afghanistan, Pakistan og andre asiatiske lande, ligesom der kommer en del fra Afrika syd for Sahara.

Tidligere på måneden fandt de italienske myndigheder 45 lig på en fiskerbåd, hvor de øjensynligt var døde af luftmangel efter at være blevet lukket inde af menneskesmuglere.

Italien har i årtier kæmpet med en strøm af flygtninge, der kommer til landet i synkefærdige fartøjer og blandt andet sejler til den lille ø Lampedusa - midtvejs mellem Tunesien og Sicilien.

I 2013 kom der over tre gange så mange immigranter ad søvejen som i 2012.

Ifølge det europæiske grænseagentur Frontex er antallet af fattige mennesker, der forsøger at komme illegalt fra Nordafrika til især Italien, næsten fordoblet i forhold til samme periode sidste år til knap 60.000.

/ritzau/AFP

 

Dagens Gossip