Mindst 20 mennesker dræbt i hotel-angreb i Burkina Faso

Mindst 20 mennesker er døde i et angreb på et hotel i Burkina Fasos hovedstad, Ouagadougou, fredag aften.

Cirka 15 personer er yderligere blevet kørt til et hospital, efter at de er blevet såret i angrebet.

Det oplyser en hospitalsdirektør ifølge flere internationale medier, herunder nyhedsbureauerne Reuters og AFP.

- Vi har ikke det præcise dødstal, men der er mindst 20 døde, siger Robert Sangare, der leder hospitalet Yalgado Ouedraogo, til AFP.

- Vi har mindst 15 personer med skudsår og andre, der er kommet til skade, da der udbrød panik i forsøget på at flygte fra hotellet, siger han videre.

Den militante gruppe al-Qaeda i det Islamiske Maghreb (Aqim) har taget skylden for angrebet, skriver Site, der specialiserer sig i at overvåge militante grupper, ifølge nyhedsbureauet Reuters.

Gruppen hævder at have dræbt 30 gidsler på hotellet, skriver The New York Times. Oplysningen stammer fra en udtalelse fra Aqim gennem en krypteret mobiltjeneste.

Sikkerhedsstyrker i Burkina Faso er natten til lørdag rykket ind for at få kontrol over hotellet, hvor formodede islamister har taget et ukendt antal gidsler. Det skriver Reuters, der citerer et øjenvidne for oplysningen.

Bevæbnede mænd stormede sent fredag hotellet, der ligger i et forretningskvarter i hovedstaden Ouagadougou.

De satte adskillige biler i brand og affyrede varselsskud for at holde folk væk. Da nationalgarden ankom, førte det til skudveksling mellem angrebsmændene og sikkerhedsfolkene.

Siden har sikkerhedsstyrker afventet ordre på at rykke ind. Mindst én amerikansk militærperson "yder assistance og rådgiver" franske styrker, der angiveligt er involveret i aktionen.

Det er uklart, om de omkomne er hotelgæster, ansatte eller gerningsmænd. Der er ikke oplyst nationaliteter på de dræbte, men ifølge TV2 har den danske ambassade i landet bekræftet, at danskere ikke er involveret i angrebet.

/ritzau/

 

Dagens Gossip