Mindst 20 mister livet under nyt angreb i Nigeria

Mindst 20 personer er blevet dræbt af en bombe i byen Zaria i det nordlige Nigeria, oplyser en guvernør tirsdag.

Vidner frygter, at dødstallet vil stige yderligere, da bygningen, som blev ramt, var fyldt med mennesker, da angrebet fandt sted.

- Det bedrøver mig, at en terroristbombe netop har dræbt 20 personer i Sabon Gari Zaria, skriver Ahmad El-Rufai, guvernør for delstaten Kaduna, på sin Twitter-konto.

Angrebet fandt sted omkring klokken 9 lokal tid, da folkeskolelærere og andet personale var samlet på et regeringskontor i byen ifølge vidner.

Umiddelbart er der ingen, som har taget skylden for angrebet, men Boko Haram er den hovedmistænkte, da gruppen står bag flere nylige angreb i Nigeria

I løbet af den seneste uge har mindst 200 mistet livet under angreb i Nigeria, og i mange tilfælde beskyldes Boko Haram for at stå bag angrebene.

Gruppen kæmper for at oprette en islamisk stat i den nordøstlige og muslimske del af Nigeria og har for nylig erklæret, at den er allieret med den militante bevægelse Islamisk Stat, som har udråbt et kalifat i dele af Irak og Syrien.

Guvernøren opfordrer folk til at være forsigtig den kommende tid.

- Vi opfordrer vort folk til at rapportere mistænkelige personer og bevægelser til politiet, agenter, traditionelle ledere og religiøse overhoveder, siger han.

Byen Zaria er en hovedsagelig muslimsk by omkring 75 kilometer nord for statens hovedstad Kaduna.

Mandag blev en pige, som menes at være 13 år, dræbt, da sprængstoffer spændt fast til hendes krop detonerede nær en større moské i en delstat, som grænser op til.

Boko Haram har øget antallet af angreb, siden præsident Muhammadu Buhari kom til magten i slutningen af maj med et løfte om at slå hårdt ned på oprørene.

Det er dog ikke lykkedes ham endnu.

Med det seneste angreb er knap 550 mennesker blevet dræbt, siden Buhari blev indsat, ifølge en optælling fra nyhedsbureauet AFP.

/ritzau/AFP

 

Dagens Gossip