Mindst 200 bådflygtninge er kæntret ud for Italien

admin

|

11/10/2013

Dagens topnyheder

Ifølge Italiens flåde er en båd kæntret ud for Siciliens kyst, hvor mindst 200 personer ligger i havet, mens flådefartøjer og helikoptere bistår redningsarbejdet.

Der er allerede fundet flere lig i vandet, rapporterer det italienske nyhedsbureau Ansa.

- Der er mindst 200 personer i havet, og vores helikoptere er ved at samle dem op, siger en talsmand fra flåden og tilføjer, at to redningsfartøjer er tilstede ved ulykken ifølge nyhedsbureauet Reuters.

Tidligere fredag druknede mindst 12 flygtninge, mens 116 blev reddet, efter at en båd kæntrede ud for Egyptens kyst tæt på landets næststørste by Alexandria.

I den sag søger flådefartøjer fortsat efter flere overlevende. Angiveligt havde de ombordværende forladt landet illegalt.

Begge episoder vækker mindelser om flygtningekatastrofen i sidste uge, hvor flere end 300 flygtninge undervejs til Europa frygtes at være omkommet, da et skib sank ud for middelhavsøen Lampedusa.

Flygtninge og indvandring ventes at komme på dagsordenen på næste EU-topmøde senere i oktober.

Desuden vil Italiens premierminister, Enrico Letta, også gøre emnet til et tema for det italienske EU-formandskab i anden halvdel af 2014.

Letta har tidligere sagt, at Italien vil holde en statsbegravelse for ofrene for sidste uges flygtningekatastrofe, hvor flere end 300 flygtninge frygtes at være omkommet.

Ifølge tal fra FN's højkommissariat for flygtninge er 32.000 flygtninge ankommet til den sydlige del af Italien og Malta dette år alene. Omkring to-tredjedele af dem har søgt om asyl.

I den senere tid er der sket en stigning i antallet af flygtninge fra den syriske borgerkrig og de politiske uroligheder i Egypten. Mange håber på at finde arbejde i Europa, og ofte forbliver de ikke i Italien særlig længe.

/ritzau/AFP