Mindst 22 døde i færgeulykke: Mange flere savnes

Dykkere finder stadig lig fra en kæntret færge i Bangladesh. I alt er der fundet 26 ofre efter ulykken, der fandt sted under et stormvejr på en flod tæt ved hovedstaden Dhaka.

- Dødstallet er lige nu på 26, heriblandt 15 kvinder og børn, siger den lokal politichef Ferdous Ahmed.

Mange flere frygtes at være omkommet, da omkring 200 passagerer menes at have været om bord.

Således anslår myndigheder, at omkring 100 mennesker stadig er savnet, men det præcise antal passagerer er ikke kendt, da færger i Bangladesh ikke laver passagerlister og ofte har flere om bord end det officielle maksimale antal.

40 passagerer blev reddet enten ved at svømme i land eller af fiskerbåde, da skibet begyndte at krænge over. Det gik ned på få minutter.

Det første forsøg på at bjerge færgen MV Miraz fra den 17 meter dybe flod har slået fejl, lyder det fra myndighederne. To skibe vil igen forsøge at trække skibet i land.

- Mange af passagererne var løbet ned til skibets nedre dæk for at søge tilflugt fra den stærke vind. De blev fanget. Jeg er bange for, at de fleste lig vil blive fundet der, siger chefen for vandtransport-myndighederne i Bangladesh, Shamsuddoha Khandaker.

Embedsmænd har sagt, at op til 350 personer kan have været om bord, da færgen kæntrede. Men ifølge Khandaker er det tal for højt sat.

- Det er en færge i medium størrelse, der var omkring 90 fod lang (godt 27 meter, red.). Den kan have 500 personer om bord uden last. Men som vi forstår det indtil videre, så var der omkring 150-200 passagerer med, da ulykken fandt sted, siger Shamsuddoha Khandaker.

Der er iværksat en undersøgelse for at finde ud af, om færgen havde for mange folk om bord, eller om der var fejl på konstruktionen.

Færgen var på vej fra Shariatpur til landets hovedstad, Dhaka.

Færgeulykker sker hyppigt i Bangladesh, der er et af Asiens fattigste lande med over 230 floder. For 11 dage siden kæntrede en færge ifølge avisen The Indian Express på Golachipa-floden i Bangladesh. Mindst 13 mennesker omkom ved forliset.

Det skyldes ofte dårlig konstruktion og vedligeholdelse af skibene. Tit er skibene også overfyldte.

/ritzau/AFP

 

Dagens Gossip