Mindst 31 islamister dræbt i syriske luftangreb

Mindst 31 militante fra gruppen Islamisk Stat er blevet dræbt i en stribe luftangreb, som syriske regeringsstyrker står bag, lyder det fra aktivistgruppen Syrisk Observatorium for Menneskerettigheder.

Angrebene fandt sted i provinsen Raqa, der er højborg for den militante gruppe.

- Regimet udførte 13 angreb på byen Raqa og 11 mod byen Tabqa i Raqa-provinsen og dræbte mindst 31 jihadister og sårede dusinvis af dem, udtaler aktivisterne, der har base i London.

Ifølge aktivistgruppens leder Rami Abdel Rahman var angrebene det syriske regimes "mest intensive" mod Islamisk Stat (IS), siden islamisterne sluttede sig til den mere end tre år lange syriske konflikt i foråret 2013.

IS har kontrolleret det meste af Raqa-provinsen siden februar, efter at de smed andre oprørsgrupper, der kæmper for at afsætte præsident Bashar al-Assads regering, på porten.

Ifølge observatoriet har regimet også gennemført luftangreb i den østlige provins Deir Ezzor samt Akhtarin og Dabeq i Aleppo-provinsen - to nordlige byer, som IS erobrede fra andre oprørere onsdag.

Det syriske militær har fokuseret på at bekæmpe IS, siden gruppen i juni erklærede et "kalifat" i Syrien og nabolandet Irak, hvor gruppen i den seneste uge har været mål for amerikanske luftangreb.

- Regimet ønsker at vise amerikanerne, at det også er i stand til at ramme IS, siger Abdel Rahman, hvis gruppe modtager informationer fra aktivister og medicinske kilder i Syrien.

IS, der praktiserer en streng fortolkning af islam med voldsomme straffe såsom halshugninger, har også kontrol over det meste af Deir Ezzor ved den irakiske grænse.

/ritzau/AFP

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


LeoVegas
Danmarks Mobilcasino.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

 

 

Dagens Gossip