Mindst 32 civile meldes dræbt på flugt fra krig i Yemen

Mindst 32 civile meldes dræbt og 67 såret, da en gruppe mennesker, som forsøgte at flygte fra kampene i Aden i det sydlige Yemen, blev ofre for bombardementer i havnebyen.

Det oplyser en hospitalskilde og en talsmand for en af de lokale militser, der bekæmper Houthi-oprørere i byen.

Angrebet ramte en lille fiskerihavn og en pram fuld af civile, siger hospitalskilden, der beskylder Houthi-bevægelsen for at stå bag.

En talsmand for en af de lokale militser bekræfter oplysningen om angrebet.

- Dusinvis af civile blev dræbt i denne massakre, der er begået af Houthi-oprørere og krigere, der er loyale over for den afsatte præsident Ali Abdullah Saleh, siger talsmanden, Ali al-Ahmadi.

I de seneste dage er civile i stort tal flygtet fra kampene i havnebyen om bord på små både.

Houthierne er onsdag gået ind i al-Tawahi distriktet i Aden, som er et af de sidste steder, hvor den eksilerede præsident Abd-Rabbu Mansour Hadi og hans tilhængere fortsat har kontrollen.

Den øverstkommanderende for de soldater, der er loyale over for præsident Hadi, meldes dræbt under onsdagens kampe, skriver AFP.

Øjenvidner siger, at kampene i denne del af byen er taget til i de seneste dage. Præsidentpaladset, den statslige sikkerhedstjeneste, havnen samt tv-stationen Aden TV, som støtter præsident Hadi, ligger i dette område.

Indbyggere i Aden siger til Reuters, at hvis houthierne får kontrollen over Tawahi-distriktet, kontrollerer de reelt hele Aden.

/ritzau/AFP

 

Dagens Gossip