Mindst 32 dræbt af bomber i Nigeria

To bomber eksploderede torsdag aften nær en busstation i byen Jos i det centrale Nigeria, siger øjenvidner. Den anden bombe dræbte mindst 32 mennesker.

Der var ikke umiddelbart oplysninger om dræbte eller sårede efter den første bombeeksplosion.

Før eksplosionerne blev en 13-årige pige iført en bombevest anholdt i den nordlige by Kano.

Bombeanslaget menes at være planlagt og udført af den militante islamistiske Boko Haram-bevægelse. Gruppen dræbte mindst 118 mennesker i det samme område i maj.

Boko Haram forsøger særligt i nord at skabe ustabilitet med selvmordsangreb og bortførelser.

Boko Haram, der er en sunnimuslimsk jihadistgruppe, har dræbt tusinder i et utal af angreb siden 2009. I april bortførte Boko Haram over 200 skolepiger. Gruppen siger, at den vil oprette en islamistisk stat i det nordøstlige Nigeria.

Præsident Goodluck Jonathan indførte sidste år undtagelsestilstand i tre nordøstlige delstater. Angrebene fra islamisterne er taget markant til siden og ventes at blive optrappet forud for Nigerias valg i februar 2015.

Ved valget vil den tidligere militære leder Muhammadu Buhari for anden gang udfordre Jonathan.

Den 13-årige pige med bombevesten blev anholdt onsdag, da hun sammen med en mandlig medsammensvoren var på vej ind i en hospitalsklinik. Forinden havde to kvinder sprængt sig selv i luften på en markedsplads i nærheden.

Sikkerhedskilder siger, at den 13-årige var en del af et "selvmordshold", som angreb den travle Kantin Kwari-basar, hvor fire blev dræbt og syv blev såret.

/ritzau/AFP

 

Dagens Gossip