Mindst 34 omkommet under skovbrand i Sibirien

Mindst 34 mennesker er omkommet og over 7500 er blevet berørt af en kæmpemæssig skovbrand i det sydlige Sibirien.

Den russiske minister for katastrofe- og krisesituationer, Vladimir Putjkov, siger, at præsident Vladimir Putin er taget til området.

Putjkov siger, at over 1400 personer er blevet behandlet for skader fra branden, og at 77 er indlagt.

- Situationen er opstået på grund af abnorme vejrforandringer og uforsigtige afbrændinger af marker og af affald i private huse, siger ministeren.

De værst ramte områder er republikken Khakassia og regionerne Krasnojarsk og Trans-Bajkal.

- Branden har berørt både beboelsesområder, landbrug og social infrastruktur og kommunikationsnetværk, siger myndighederne.

Skovdepartementet i Sibiriens Føderale Distrikt siger, at et område på i alt 101.000 hektar stadig er i brand, efter at 25 skovbrande i et område på 20.000 hektar er blevet slukket.

I alt 1300 brandfolk er sat ind i slukningsarbejdet. Ni fly er også indsat i bekæmpelsen af brandene.

Ifølge de russiske myndigheder er der i år blevet registreret over 1000 skovbrande i et område på 354.700 hektar i Sibirien.

Putin ankom til den ramte region tidligt tirsdag. Han skal danne sig et indtryk af brandenes omfang og besøger blandt andet en lejr, hvor lokale indbyggere er blevet indlogeret midlertidigt, fordi deres hjem er gået til eller trues af flammerne.

En orkan hærgede regionen den 12. april, hvilket også har været en medvirkende årsag til, at landsbyer og byer er blevet omspændt af flammer. Over 1300 hjem er ødelagt og omkring 4.700 personer mangler tag over hovedet.

/ritzau/Itar-Tass

Top partnere


Modtag uforpligtende lånetilbud fra 8 banker på Samlino.dk helt gratis. Prøv i dag på Samlino.dk/laan

Dagens Gossip