Mindst 38 blev dræbt under angreb i Syrien

Luftangreb i Syrien under USA's ledelse har dræbt mindst 120 militante islamister.

Det siger overvågningsgruppen Syriens Observatorium for Menneskerettigheder.

De dræbte er ifølge gruppen mindst 70 medlemmer af Islamisk stat (IS).

Desuden skal 50 militsfolk fra Nusra Fronten, som har bånd til al-Qaeda, også være dræbt.

Mindst 300 skal være blevet såret under angrebene, heraf 100 alvorligt.

Overvågningsgruppen, der har lokale observatører rundt om i Syrien, og som igennem hele borgerkrigen har indsamlet oplysninger om tab, siger også, at otte civile, herunder tre børn, blev dræbt under angreb i Aleppo-provinsen.

- Under luftangrebene mod Islamisk Stat i Syrien blev der først og fremmest ødelagt bygninger - blandt andet træningslejre, hovedkvarterer og våbenforsyninger. De blev ramt under snesevis af missilangreb og luftangreb i det nordlige og østlige Syrien, oplyser det amerikanske militær.

Angrebene natten til tirsdag ramte også en gruppe af veteraner fra al-Qaeda, som var tæt på at foretage et angreb mod USA og vestlige interesser.

Der blev gennemført otte angreb mod "erfarne al -Qaeda veteraner", der er kendt som "Khorasan Gruppen", for at forhindre et "overhængende terrorangreb", hedder det i amerikanske erklæringer.

The New York Times skriver, at angrebene primært var målrettet byen Raqqa, hvor IS står stærkt.

I en erklæring fra det amerikanske militær hedder det, at snesevis af mål blev ødelagt eller beskadiget ved byerne Raqqa, Deir al-Zor, Hasakah og grænsebyen Albu Kamal.

- Målene var især krigere fra Islamisk Stat, træningslejre, hovedkvarterer, kommandocentraler og kontrolfaciliteter, som Islamisk Stat har oprettet.

Der blev affyret 47 Tomahawk-missiler fra amerikanske krigsskibe i Det Røde Hav og i Det Nordarabiske Hav.

Omkring 20 missiler fra skibe og fly ramte i byen Raqqa og omegn samt mål ved byerne Tel Abyad, Tabqa og Ain Issa.

Pentagon siger, at en guvernørbygning, som IS brugte som hovedkvarter, blev ramt. Desuden blev områder tæt på grænsen til Irak ramt.

/ritzau/AFP

 

Dagens Gossip