Mindst 47 personer dræbt i Gaza onsdag

Skrevet af admin

|

23/07/2014

Dagens topnyheder

Et israelsk luftangreb kostede tidligt onsdag aften fem personer livet i Gaza, mens den israelske hær oplyser, at den har mistet yderligere to af sine soldater i kamp i løbet af onsdagen.

Det skriver nyhedsbureauet AFP.

Tidligere på dagen blev fem andre personer, herunder to børn, dræbt i det sydlige Gaza, da de blev ramt af beskydning fra israelske kampvogne.

Det samlede dødstal på palæstinensisk side i løbet af onsdagen er oppe på 47, fortæller talsmanden for den palæstinensiske redningstjeneste, Ashraf al-Qudra.

Den israelske hær oplyser, at de to soldater mistede livet i kamp, mens en udenlandsk statsborger blev dræbt, da granater affyret fra Gaza ramte et væksthus i det sydlige Israel, hvor han arbejdede. Mandens nationalitet er ikke blevet oplyst.

I løbet af den 16 dage lange konflikt mellem Israel og Hamas har 678 personer ifølge palæstinensiske hospitalskilder mistet livet på palæstinensisk side. I Israel er det samlede dødstal opgjort til 32, heraf 29 soldater.

Ifølge flere menneskerettighedsgrupper er flere end 80 procent af de dræbte på palæstinensisk side civile, mens den palæstinensiske ngo Palestinian Centre for Human Rights siger, at mindst 160 af de dræbte er børn, og mindst 90 er kvinder.

USA's udenrigsminister, John Kerry, og FN's generalsekretær, Ban Ki-moon, mødtes onsdag i Jerusalem, og efter mødet var John Kerry forsigtig optimist i forhold til at få en våbenhvile mellem parterne i stand.

- Vi har helt sikkert taget nogle store skridt fremad, men der er stadig lang vej endnu, sagde Kerry.

Han mødtes onsdag også med den palæstinensiske præsident, Mahmoud Abbas, i Ramallah på Vestbredden, hvorefter turen gik til Tel Aviv i Israel, hvor Kerry skal mødes med landets premierminister, Benjamin Netanyahu.

/ritzau/AFP