Mindst 500 frygtes døde i skibsforlis i Middelhavet

Mindst 500 flygtninge frygtes omkommet efter et skibsforlis i Middelhavet i sidste uge, siger Den Internationale Organisation for Migration (IOM).

To palæstinensere blev torsdag reddet op af vandet af et italiensk redningsfartøj i nærheden af Malta. Efterfølgende fortalte de til IOM, at der havde været over 500 mennesker om bord på deres skib, da det sank, skriver nyhedsbureauet AFP.

Ifølge palæstinenserne blev deres båd angrebet af menneskesmuglere, som med vilje fik fartøjet til at synke, fordi de mange flygtninge nægtede at flytte sig over i en mere skrøbelig båd.

- To overlevende, der er bragt til Sicilien, siger til os, at der var mindst 500 personer om bord. Ni andre blev reddet af græske og maltesiske skibe, men alle de andre ser ud til at være forsvundet, siger Flavio Di Giacomo, IOM's talsmand i Italien.

- Hvis denne historie, som bliver efterforsket af politiet, viser sig at være sand, vil det være det største forlis, som har fundet sted de seneste år. Det er særligt alvorligt, hvis det viser sig, at det ikke var en ulykke, men et tilfælde af massedrab, lyder det fra organisationen.

De omtrent 500 flygtninge kom ifølge de overlevende fra Syrien, Palæstina, Egypten og Sudan og rejste fra den egyptiske havn Damietta 6. september.

/ritzau/AFP

 

Dagens Gossip