Mindst 65 er dræbt efter eksplosion på kinesisk fabrik

Skrevet af admin

|

02/08/2014

Dagens topnyheder

En voldsom eksplosion på en metalfabrik i den østlige del af Kina har kostet mindst 65 personer livet, mens mere end 120 er såret. Det oplyser det kinesiske nyhedsbureau Xinhua ifølge Reuters. Det er den værste industriulykke i Kina i det seneste år.

Eksplosionen fandt sted klokken 7.30 lørdag morgen lokal tid på fabrikken, som fremstiller reservedele til den amerikanske bilindustri. Mere end 200 ansatte var på arbejde, da ulykken skete. 45 personer døde på stedet, og siden er dødstallet steget til 65.

En foreløbig undersøgelse viser, at eksplosionen blev udløst, da en flamme blev antændt i et støvet værksted, hvor der bliver poleret hjulnav.

Billeder fra den kinesiske tv-station CCTV viste efter ulykken billeder af sorte røgfaner, der stiger fra bygningen, mens sårede lå uden for fabrikken på træpaller eller blev sendt af sted med lastbiler, busser og ambulancer til hospitalet.

- Vi hørte et virkelig højt brag omkring klokken syv i morges, så vi skyndte os af vores sovesale, siger Zhou Xu, en 26-årig ansat på en fabrik over for metalfabrikken, til Reuters.

- Først kom ambulancerne, og efterhånden som nyheden dukkede op i medierne, hastede mange familier og især konerne til ulykkesstedet for at se, om deres mænd var okay, siger han.

En sikkerhedsvagt fra en nærliggende fabrik fortæller Reuters, at eksplosionen var så kraftig, at lufttrykket smadrede vinduerne i hans vagthus, som ligger omkring 500 meter fra ulykkesstedet.

Fabrikken Kunshan Zhongrong Metal Products ligger i byen Kunshan i en østkinesiske provins Jiangsu ikke langt fra Shanghai. Ved middagstid lokal tid var de sårede kørt på hospitalet, mens myndighederne fortsat arbejdede på at få det fulde overblik over ofrene.

Fabrikken tilhører Zhongrong Plating, som har 450 ansatte. General Motors og andre amerikanske virksomheder er ifølge metalvirksomhedens egen hjemmeside kunder af Zhongrong.

Ulykken er den værste i Kina, siden 120 personer omkom under en brand på et kyllingeslagteri i det nordøstlige Kina i juni 2013.

/ritzau/Reuters