Mindst 76 dræbt af bomber i Aleppo

Mindst 76 mennesker, deriblandt 28 børn, er blevet dræbt under luftangreb i den nordlige syriske storby Aleppo, hvor hærens helikoptere har nedkastet højeksplosive "tønde-bomber".

Det oplyser Det Syriske Observatorium for Menneskerettigheder.Tøndebomberne, der ofte rulles ud af helikopterne og nedkastes uden præcision, kan dræbe og såre mange mennesker og forårsage store materielle ødelæggelser.

Præsident Bashar al-Assads styrker kæmper mod en bred og meget sammensat oprørsbevægelse i den to og et halvt år lange konflikt.

Regimet benytter sig ofte af luftangreb og artilleri, når det angriber oprørernes tilholdssteder forskellige steder i landet.

Men hæren har været ude af stand til at genvinde kontrollen over østlige og centrale dele af Aleppo, der blevet stormet af oprørere i sommeren 2012.

Oprørere er dog blevet tvunget væk fra byer sydøst for Aleppo i de seneste uger.

Konflikten er i stigende grad blevet sekterisk, hvor flertallet af sunnimuslimer kæmper mod alawitter og shiamuslimer.

Aleppo er i dag delt i en regeringsvenlig og regeringsfjendtlig del, og ifølge en lokal medieorganisation angriber det syriske luftvåben dagligt de oprørskontrollerede dele af byen.

I Adra nordvest for Damaskus er mindst 32 dræbt siden onsdag, hvor islamistiske oprørere indledte en offensiv for at sikre sig kontrol over en af de vigtige indfaldsveje til hovedstaden, melder Det Syriske Observatorium for Menneskerettigheder.

Over 125.000 mennesker er blevet dræbt under den 33 måneder lange konflikt i Syrien, siger aktivister i gruppen Det Syriske Observatorium for Menneskerettigheder.

/ritzau/AFP

 

Dagens Gossip