Mindst 95 er dræbt i terrorangreb i Ankara

En dobbelt-eksplosion har dræbt 95 mennesker i Ankara, Tyrkiets hovedstad, meddeler premierminister Ahmet Davutoglus kontor.

246 mennesker er såret, heraf de 48 alvorligt.

Kort inden sagde det prokurdiske parti HDP, at dødstallet er oppe på 97, efter nogle af de sårede døde af deres kvæstelser.

Det var ifølge myndighederne to eksplosioner, der kom meget tæt på hinanden, og som ramte nær den centrale banegård.

Tyrkiets regering siger, at der er tale om et terrorangreb, og ifølge Davutoglu er der meget, der peger på, at det er et selvmordsangreb.

Tv-stationen CNN Turk rapporterer, at eksplosionerne indtraf kort før en planlagt fredsmarch, hvor demonstranter ville protestere mod konflikten mellem staten Tyrkiet og kurderne i den sydøstlige del af landet.

Den planlagte en demonstration vendt mod regeringen og organiseret af venstreorienterede grupper, herunder det prokurdiske parti HDP, skriver AFP.

Recep Tayyip Erdogan, Tyrkiets præsident, siger i en reaktion på attentatet, at de, der har begået det, forsøger at skabe splittelse i landet.

- Det er rettet mod freden i vor nation, siger han og opfordrer til solidaritet og beslutsomhed i svaret på terror.

Davutoglu indkaldte umiddelbart efter angrebet sine sikkerhedschefer til hastemøde for at drøfte situationen.

Angrebet i Ankara kommer på et tidspunkt, hvor sikkerheden i forvejen er skærpet i Tyrkiet, der den 1. november holder parlamentsvalg.

Samtidig er konflikten mellem den tyrkiske regering og den kurdiske organisation PKK blusset op med voldshandlinger igen.

Fredsprocessen ser ud til at være brudt endegyldigt sammen. Frem til juli i år var der ellers to år med våbenhvile.

Siden da er over 140 tyrkiske politifolk eller soldater blevet dræbt af kurdiske oprørere.

Tyrkerne har til gengæld gennemført omfattende bombeangreb mod kurdiske mål i grænseområdet til Irak og siger, at kampagnen har kostet 1700 militante kurdere livet.

/ritzau/Reuters

 

Dagens Gossip