Mindst ni dræbt af bombe ved FN-kontor i Somalia

Mindst ni personer blev dræbt, da en bombe eksploderede ved et FN-kontor i Garowe i det nordlige i Somalia, oplyser politiet på stedet til Reuters.

Myndighederne mener, at militante fra den somaliske gruppe al-Shabaab står bag angrebet.

- En bombe eksploderede i en bus, som transportere FN-ansatte. Mindst ni blev dræbt, siger politiofficeren Mohammed Abdi til Reuters.

Al-Shabaab har stået bag en række angreb mod FN-kontorer i Somalia i de seneste år. De fleste angreb er sket i hovedstaden Mogadishu, hvor FN har hjulpet den regeringen med at genopbygge landet efter mere end 20 års krig.

- Blandt de dræbte var to kenyanere og syv somaliere, siger Abdi.

Den militante islamistiske bevægelse, der fører partisankrig mod regeringen, har som målsætning at indføre sharia-lovgivning. Al-Shabaab blev dannet i 2006 på resterne af gruppen De Islamiske Domstole.

Det var al-Shabaab, som stod bag et angreb på universitetet i byen Garissa i det nordøstlige Kenya tidligere i denne måned, hvor 147 mennesker blev dræbt.

Al-Shabaab udførte i oktober 2013 et angreb på tilfældige personer i indkøbscentret Westgate i Nairobi, hvor mindst 67 mennesker blev slået ihjel. Heriblandt flere vesterlændinge.

/ritzau/Reuters

Top partnere


Modtag uforpligtende lånetilbud fra 8 banker på Samlino.dk helt gratis. Prøv i dag på Samlino.dk/laan

Dagens Gossip