Mindst otte civile blev dræbt på diplomat-hotel i Kabul

Mindst ni personer mistede livet, da fire bevæbnede teenagere torsdag aften angreb diplomat-hotellet Serena i Kabul.

Blandt de dræbte var børn og udlændinge, siger en talsmand for Afghanistans indenrigsministerium fredag morgen.

Det lykkedes de fire unge at trænge igennem flere lag af sikkerhed ved hotellet med deres våben gemt i sokkerne. De lod som om, de var gæster, før de begyndte at skyde omkring sig.

De fire teenagere blev dræbt, da luksushotellet blev stormet torsdag aften, oplyste de afghanske myndigheder torsdag.

En dansker slap uskadt fra angrebet, som Taliban har sagt, at det stod bag.

- Otte civile heriblandt tre kvinder - to af dem udlændinge - tre mænd og to børn blev dræbt under terrorangrebet på Serena Hotel Kabul i går aftes, skrev en talsmand Sediq Sediqqi på sin officielle Twitter-konto.

Landets viceindenrigsminister har siden opgjort dødstallet til ni - fem afghanere og fire udlændinge.

En af de dræbte var en tidligere diplomat fra Paraguay, der var i Afghanistan som valgobservatør. Afghanistan afholder præsidentvalg om få uger.

Hotel Serena anses for byens mest sikre hotel. Der bor mange FN-ansatte og udlændinge, som er kommet til den afghanske hovedstad for at overvåge næste måneds præsidentvalg.

Danmarks ambassadør i Kabul, Henrik Bramsen Hahn, sagde torsdag, at han havde været i kontakt med danskeren, der bor på hotellet, der ligger ikke langt fra den danske ambassade i et ellers sikkert område.

- Hotellet ligger mindst lige så sikkert som ambassadekvarteret. Afghanistan er et fattigt land, og Taliban har stadigvæk en vis skare, der støtter dem rundt omkring, og de har også penge indimellem.

- Så det er klart, at har man støtter og penge, kan man måske også få betalt sig vej gennem de kontroller, der er omkring hele Kabul. Det er mit gæt, at det er det, der sker, sagde Henrik Bramsen Hahn.

Hotellet var i 2008 mål for en selvmordsbomber. Seks mennesker mistede livet.

/ritzau/AFP

 

Dagens Gossip