Mindst to personer savnes efter bygningskollaps i New York

28/03/2015 05:03

admin

Nyheder

Mest læste i dag

Fire personer er i kritisk tilstand. 22 er i alt blevet kvæstet. Mindst to savnes fortsat.

Det er status fredag aften lokal tid i New York, efter at tre bygninger helt eller delvist kollapsede torsdag på grund af en eksplosion.

Ifølge BBC leder redningsarbejdere efter to personer, mens det undersøges, om også en tredje savnet person er forsvundet i forbindelse med den voldsomme hændelse.

New Yorks borgmester, Bill de Blasio, har fredag meddelt, at bygningernes kollaps og en omfattende brand i flere ejendomme formentlig skyldes en gaseksplosion.

- Det er sjældent, at et sådant syn med komplet ødelæggelse møder dig i midten af en by som denne. Det ulmer stadig på stedet, siger borgmesteren ifølge nyhedsbureauet dpa.

Eksplosionen skete torsdag eftermiddag lokal tid i en fem etager høj bygning i East Village på det sydlige Manhattan.

Ild i kølvandet på eksplosionen bredte sig hurtigt til tre nabobygninger. I alt tre bygninger er helt eller delvist kollapset som følge af de massive ødelæggelser på bygningerne.

Jagten på de savnede er sat ind, og murbrokker bliver vendt de steder, hvor slukningsarbejdet er færdigt.

En af de savnede er en 23-årig mand, der var på date på en sushirestaurant, der ligger i stueetagen af bygningen, hvor eksplosionen fandt sted. Han er ikke blevet set siden, siger hans bror til BBC.

Hans date er indlagt på hospitalet og husker kun at have vaklet ud af restauranten og efterfølgende besvimet.

En anden savnet arbejdede i en af de kollapsede bygninger.

Eksplosionen har fundet sted, godt et år efter at en gaseksplosion dræbte otte mennesker og kvæstede omkring 50 personer i en bygning i Manhattan-bydelen East Harlem.

/ritzau/