Minearbejdere reddet ud af kobbermine

admin

|

20/03/2013
Et lille jordskælv fangede minearbejderne 600 meter under overfladen sent tirsdag nat. Det tog redningsholdet syv timer at grave sig gennem de nedfaldne sten for at nå frem til minearbejderne.To af dem blev behandlet for mindre skader, mens de andre 17 var i fint behold.Mineselskabet KGHM, der ejer kobberminen, har efterfølgende oplyst til Reuters, at det er den største ulykke i selskabets historie.»Aldrig før er det sket, at 19 minearbejdere er blevet fanget under jorden uden kontakt til omverdenen,« sagde mineselskabets administrerende direktør, Herbert Wirth.Minen ligger i Silesia-regionen nær grænserne til Tyskland og Tjekkiet. Den har været i drift siden 1974.KGHM er Europas anden største leverandør af kobber.BNB/Reuters

Dagens topnyheder

Et lille jordskælv fangede minearbejderne 600 meter under overfladen sent tirsdag nat. Det tog redningsholdet syv timer at grave sig gennem de nedfaldne sten for at nå frem til minearbejderne.

To af dem blev behandlet for mindre skader, mens de andre 17 var i fint behold.

Mineselskabet KGHM, der ejer kobberminen, har efterfølgende oplyst til Reuters, at det er den største ulykke i selskabets historie.

»Aldrig før er det sket, at 19 minearbejdere er blevet fanget under jorden uden kontakt til omverdenen,« sagde mineselskabets administrerende direktør, Herbert Wirth.

Minen ligger i Silesia-regionen nær grænserne til Tyskland og Tjekkiet. Den har været i drift siden 1974.

KGHM er Europas anden største leverandør af kobber.

BNB/Reuters