Minister åben for at få flygtninge hurtigere i arbejde

Der er ingen konkrete tiltag på blokken hos social- og integrationsminister Manu Sareen (R), men ministeren vil ikke på forhånd afvise noget for at få kvalificerede flygtninge i arbejde. Derudover mener han, at han i samarbejdet med KL allerede er i gang med at finde løsninger.

- Jeg kan ikke på stående fod sige, at vi skærer der og der. Hvis der er mulighed for at flygtninge kommer ud på arbejdsmarkedet, så vil jeg helt klart vægte det. Det har KL og regeringen også givet hinanden håndslag på, siger ministeren til Ritzau.

- Fordi vi står i den her ekstraordinære situation, så vil vi udvise fleksibilitet.

Ministeren mener ikke, at opmærksomheden på at flygtninge med efterspurgte kvalifikationer skal i arbejde er ny. Det har KL og ministeriet, ifølge ham, været opmærksomme på siden deres møde i sidste uge.

Ministeren stiller sig positiv overfor et KL-forslag om at lempe på reglerne om 600 timers sprogundervisning årligt, mens flygtningene er på det såkaldte integrationsprogram.

- Vores holdninger er, at det vigtigste er, at du kommer i gang. Om det er med sprogundervisning, om det er med arbejde, eller hvad det nu er. Den tid, du er her, skal ikke være spildt. Det gælder både for den enkelte flygtning og samfundet, siger Manu Sareen.

Et andet forslag går på at ændre måden, hvorpå flygtninge fordeles, så man i højere grad tager hensyn, om der er efterspørgsel efter flygtningenes kompetencer. Også her er ministeren positivt indstillet, men han fastholder dog, at antallet fordelt på kommuner ikke må ændre sig.

- Vi kigger ikke på fordelingsnøglen. Vi har snakket med KL, om hvorvidt det giver mening at sige, at her er der steder, hvor der eksempelvis er brug for læger. Hvis det giver mening, så skal jeg ikke ligge noget til hinder for den proces, siger han.

/ritzau/

Top partnere


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

Dagens Gossip