Minister åbner op for flere helbredstjek af piloter

Trafikstyrelsen er i færd med at granske de halv- og helårlige lægetjek af piloter, og det kan betyde, at piloter i oftere grad skal til lægen - og måske endda til en psykolog - og undersøges.

Det oplyser transportminister Magnus Heunicke (S) i kølvandet på tirsdagens tragiske flyulykke i Sydfrankrig, hvor 150 mennesker omkom.

Efterforskningen tyder på, at flyets andenpilot satte flyet til at styrte, efter at kaptajnen for et kort øjeblik havde forladt cockpittet.

Anklagemyndigheden i Düsseldorf oplyser fredag, at politiet har fundet en iturevet lægeerklæring i andenpilotens lejlighed fra selve den dag, hvor flyet styrtede ned.

- Når vi har en så alvorlig hændelse som denne, er vi selvfølgelig nødt til at gå alle procedurerne efter i sømmene. På nuværende tidspunkt gennemgår piloter halv- og helårlige lægetjek, som også indebærer spørgsmål omkring deres psykologiske tilstand.

- Og nu vil Trafikstyrelsen så undersøge, om de nuværende tjek skal ændres eller udvides, siger Magnus Heunicke i en pressemeddelelse.

Transportministeren understreger, at man ikke skal handle overilet, og nye tiltag skal således overvejes nøje.

- Vi skal være helt klare på, hvad der er den rigtige vej at gå for at hindre sådanne fremtidige hændelser, siger Magnus Heunicke.

Flere flyselskaber har efter flytragedien bebudet regler, der betyder, at der hele tiden skal være minimum to personer i cockpittet.

Det anbefaler Det Europæiske Luftfartssikkerhedsagentur (Easa), og det støtte Danmark, lyder det fra Heunicke.

- Flysikkerhed er altafgørende, og det er et område, som vi ikke skal gå på kompromis med.

- Derfor bakker jeg på vegne af Danmark op om Easas anbefaling om, at der som minimum skal være to personer i cockpittet. Det er vigtigt, at vi har de mest optimale rammer for flysikkerhed, siger transportminister Magnus Heunicke (S).

/ritzau/

Top partnere


Modtag uforpligtende lånetilbud fra 8 banker på Samlino.dk helt gratis. Prøv i dag på Samlino.dk/laan

Dagens Gossip