Minister advarer: Medlemmer af Islamisk Stat kan være forklædt som flygtninge

15/09/2015 14:01

Jesper Larsen

Nyheder

Mest læste i dag

Storbritanniens premierminister, David Cameron, har netop været på besøg i Libanon, hvor han skulle besøge flygtningelejre og holde møder med højtstående ministre.

I den forbindelse blev der afholdt et pressemøde, hvor den libanesiske minister for uddannelse, Elias Bou Saab, advarede om, at op mod 2 procent af de flygtninge, der er ankommet til EU, i virkeligheden er hellige krigere fra Islamisk Stat, der forsøger at infiltrere Europa. 

Direkte adspurgt om Islamisk Stat kunne forklæde krigere som flygtninge, svarede han. 

- Ja, smuglerne medbringer nogle af dem. De organiserer grupper og sender dem ud (til Europa red.). 

Ifølge ministeren er der tale om visse flygtninge, der adskiller sig fra de andre gennem deres påklædning. 

- De er alle klædt i noget ens tøj - uniformer og veste, siger han, ifølge Telegraph.

Ministeren kunne dog ikke oplyse om, hvad han baserede sine tal på, men han henviste i stedet til, at det var hans 'mavefornemmelse'.

- Der kan sagtens være omkring 2 procent, der er 'radikale', og det er mere end nok, siger ministeren, ifølge Telegraph. 

Han henviser til erfaringer fra Libanon, hvor militante islamister forklædte sig som folk på flugt, og de derfor fik ophold i flygtningelejre i Libanon. 

- Vi har haft den samme situation her i vores flygtningelejre, hvor 2-3 procent af dem er 'radikale'. 

- Da soldater fra den libanesiske hær blev bortført, kom kidnapperne pludselig frem fra lejrene. Her havde vi taget os af dem, men pludselig kom de ud af lejrene og begtyndte at angribe vores hær og kidnappede soldater og bortførte dem til bjergene, siger Elias Bou Saab.