Minister advarer: VKO forslag en katastrofe for miljøet

Flere dyr i staldene og mere gødning på markerne, sådan som blå blok foreslår i en ny landbrugspakke, vil være et anslag mod både miljøet og dyrevelfærden, advarer fødevareminister Dan Jørgensen (S).

Han betegner de 16 forslag, som præsenteres tirsdag, som en trussel mod miljøet, fødevaresikkerheden og dyrevelfærden.

- Hvis forslagene realiseres, ville det være en katastrofe for miljøet, siger Dan Jørgensen til Ritzau.

- Vi har en miljølovgivning, som forsøger at beskytte vores mest sårbare områder, blandt andet vandmiljøet. Hvis vi bare giver los, så vil vi se en markant forringelse af vores natur og miljøtilstand, siger han.

De tre partier vil blandt andet tillade landmændene at gøde op til EU's grænse og dermed ikke være underlagt stramme danske særregler.

Men ifølge ministeren stilles der ikke skrappere krav til danske landmænd, end der gør til de øvrige landmænd i EU.

- Vi har ikke en strammere miljølovgivning i Danmark. Tværtimod dyrker vi vores jord intensivt med 66 procent under plov, siger Dan Jørgensen.

Han kritiserer desuden, at ingen af forslagene har fokus på dyrevelfærd og den multiresistente svinebakterie MRSA.

- Hvis man vil producere mange flere svin, før vi har fået styr på MRSA, så kan det desværre kun gøre opgaven endnu sværere, siger han.

Han undrer sig ikke over, at Venstre kommer med den type forslag, for "det ligger i partiets dna, at der skal produceres så meget som overhovedet muligt uden hensyn til dyr og miljø".

- Men Dansk Folkeparti gik jo engang op i dyrevelfærd. Det er nu fortid.

- Og ser vi på De Konservative, må man sige, at den nye partileder har skiftet kurs. Det er virkelig et nybrud, for partiet har jo ellers været et miljøparti, siger Dan Jørgensen.

/ritzau/

Top partnere


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

Dagens Gossip