Minister: Akutpakke skal løse overbelægning

Regeringen vil løse overbelægning på hospitalernes medicinske afdelinger med mange metoder. Dels kommer flere varme hænder til at passe ældre patienter, dels indlægges patienter på afdelinger med plads.

Derefter skal kommuner tage sig af de færdigbehandlede patienter.

Det fastslår sundhedsminister Sophie Løhde (V) om sin akutpakke med Dansk Folkeparti, Liberal Alliance og De Konservative. Det er første del af en "national handlingsplan" til 1,2 milliarder kroner.

Danske Regioners formand, Bent Hansen, (V) kalder i TV2 News akutpakkens 415 millioner kroner "et lille beløb til et stort problem"

- Hvis det var det eneste, vi gjorde, kunne jeg godt forstå, hvis man vil sige, at det ikke er nok. Derfor går vi i gang med første fase, siger Sophie Løhde.

- Hvad kan vi gøre på den korte bane for at gøre noget ved overbelægning, som er dybt uværdig for nogle af de allersvageste patienter, de ældre medicinske patienter. Vi kan ikke løse overbelægnings problemerne kun med denne akutpakke.

VK-regeringen bruger 1,2 milliarder kroner på sin handlingsplan, mens SR-regeringen kun afsatte 200 millioner kroner over fire år, påpeger Sophie Løhde.

- Det er et noget højere ambitionsniveau. Overbelægning på sygehuse handler ikke kun om flere varme hænder, men også om bedre arbejdstilrettelæggelse. Jeg har besøgt Holbæk Sygehus, hvor man har haft succes med at nedbringe overbelægning, siger hun.

Partierne bag aftalen vil vurdere de takster, kommuner betaler regioner, for at have færdigbehandlede patienter på sygehuse.

- Patienter, som er klar til at komme hjem til et tilbud i kommunen - for eksempel en akut aflastningsplads - skal ikke unødigt optage en seng på et sygehus, siger Sophie Løhde.

- Vi kan lige så godt være ærlige og sige, at de steder, hvor der er et problem, er navnlig her i hovedstadsområdet med Københavns Kommune i spidsen. Dér ønsker vi at se markante forbedringer.

/ritzau/

 

Dagens Gossip