Minister: Bombe i Ansbach var terror

Den bombemand, der søndag aften bragte en bombe til sprængning i Ansbach, havde lavet en video, hvor han sværger troskab til Islamisk Stat og advarer om, at han vil gennemføre et terrorangreb.

Videoen gør det tydeligt, at der var tale om et terrorangreb, siger indenrigsministeren i Bayern, Joachim Herrmann, på et pressemøde.

Optagelsen blev fundet på mandens telefon, efter han havde sprængt sig selv i luften nær indgangen til en musikfestival i den sydtyske by.

Der er imidlertid ikke noget, der tyder på, at der var en forbindelse mellem gerningsmanden og terrorgrupper.

Den 27-årige syriske gerningsmand var den eneste, der blev dræbt i det formodede selvmordsangreb. 12 mennesker blev såret.

Manden har to gange forsøgt selvmord og havde derfor tilknytning til et psykiatrisk hospital.

Tysklands indenrigsminister, Thomas de Maizière, vil ikke helt udelukke, at der er forbindelse mellem selvmordsbombeangrebet i Tyskland og internationale terrororganisationer, herunder Islamisk Stat.

Det siger han på et pressemøde.

Men både den 27-årige syrer bag angrebet i Ansbach søndag og gerningsmændene bag andre angreb kan være sindslidende mennesker, eller der kan være tale om en kombination af begge dele, altså både terror og psykisk sygdom, siger han.

Den 27-årige syrer var afvist asylansøger og kom fra den syriske storby Aleppo. Han havde ar på kroppen, der stammede fra krigen i Syrien, oplyser politiet i Bayern.

De Maizière siger, at han efter de seneste angreb har givet politiet ordre til at øge tilstedeværelsen på banegårde, i lufthavne og ved Tysklands grænser.

- Jeg forstår, hvorfor så mange mennesker er bekymrede. Men jeg kan forsikre om, at vores regeringsinstitutioner og sikkerhedstjeneste gør deres bedste. Man kan imidlertid aldrig give en absolut garanti, siger indenrigsministeren.

/ritzau/

 

Dagens Gossip