Minister: Der bliver ingen nye afgifter på bilkørsel

Trafiktallene går den gale vej, og det er jo derfor, regeringen lige har præsenteret og vedtaget Togfonden, som er en historisk opgradering af jernbanen.

Det siger trafikminister Magnus Heunicke (S), efter at nye tal viser, at biltrafikken stiger voldsomt i forhold til togtrafikken.

- Det tager desværre nogle år, før vi er færdige. Men vi skal elektrificere, der kommer også nye togsignaler, og vi får hurtige tog. Så vi - i hvert fald når det drejer sig om tid, til enhver tid vil kunne slå bilen i Danmark, siger han.

Regeringen har ingen planer om at lægge afgifter på bilkørsel, selv om det ikke bliver i 2015, at tallene vender. De forværres måske endda i en kortere årrække, forudser Heunicke.

- Desværre tror jeg, at man de næste par år måske endda kan se en forkert udvikling, hvor det kan risikere at gå den gale vej, fordi det er kæmpe arbejder på vores jernbane, der skal til, siger han og fortsætter:

- Men når man investerer i jernbane, så er det jo hamrende besværligt og irriterende, for der skal køre tog samtidig, og nogle gange skal der køre togbusser.

- Vi kender det jo fra vejarbejde på vejen, det er også irriterende. Så mens vi arbejder, er det irriterende, og da må vi bede alle pendlere om tålmodighed. Men vi gør det jo ikke kun for at reparere på fortidens synder, men også for at investere i fremtiden.

Magnus Heunicke vil ikke sætte tal på, hvornår investeringer i Togfonden begynder at kunne ses på trafikken, og om det bliver i 2016, 2017, 2018 eller 2019.

- Nej, det får du ikke fra mig nu her. For investeringerne er så store, at de først lige skal i gang. Og vi skal først kunne plukke de frugter. Men det er klart, at inden for den kontraktperiode, vi nu har lavet med DSB. Det er helt klart der, siger han.

Kontrakten med DSB løber de kommende ti år.

/ritzau/

Top partnere


Modtag uforpligtende lånetilbud fra 8 banker på Samlino.dk helt gratis. Prøv i dag på Samlino.dk/laan

Dagens Gossip