Minister: Der er penge til alle kandidatstuderende

Landets universiteter har ingen grund til at bekymre sig over, om de kommer til at mangle millioner af kroner til hundredvis af studerende, der har retskrav på en kandidatuddannelse.

Sådan lyder det fra Uddannelses- og forskningsminister Sofie Carsten Nielsen (R).

- Alle, som er i gang med en bacheloruddannelse, og som har ret til en kandidatuddannelse, får deres kandidatuddannelse, lyder det fra ministeren.

- Den dimensioneringsmodel, vi har fremlagt, skulle rumme rigelig plads til alle de bachelorer, som har retskrav på en kandidatuddannelse, siger hun.

Ministeren påpeger, at der følger penge med de studerende hele vejen igennem som følge af taxameter-ordningen.

På Københavns Universitet forventer man at komme til at mangle 65 millioner kroner, hvilket betyder at 580 nuværende studerende, som har retskrav på en kandidatuddannelse, skal uddannes på universitet uden, at der er penge til det.

Også på Syddansk Universitet og på Aalborg Universitet forventer man at komme til at mangle penge til de studerende. Hos universiteterne håber man på en dialog med ministeren om problemet, og det er hun åben for.

- Hvis det skulle ske, at der ikke er plads til de studerende, så må vi tage en snak med universiteterne om det. Men lad mig slå fast, at de, der har krav på en kandidat, får en kandidat, og selvfølgelig følger der penge med. Det sker helt automatisk, siger Sofie Carsten Nielsen.

I regeringens dimensioneringsmodel skal der skæres 4000 studiepladser, hvoraf 2365 af dem skal skæres på universiteterne.

Det er hovedsageligt uddannelser på sprogfag, æstetiske fag samt medier og kommunikation, der hører til områder, som skal optage 30 procent færre på kandidatstudiet.

/ritzau/

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


LeoVegas
Danmarks Mobilcasino.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

 

 

Dagens Gossip