Minister dropper terrorforhandlinger: Beder Folketinget om penge

Justitsminister Mette Frederiksen (S) går nu direkte til Folketingets Finansudvalg og beder om penge til en øget terrorindsats i 2015, oplyser hun til TV2 News.

Det sker, selvom hun ikke har kunnet forhandle sig frem til en aftale om terrorpakken med partierne, der står bag politiforliget.

Regeringen har siden sidste uge forhandlet med Venstre, Konservative, Dansk Folkeparti og SF, hvor det især er finansieringen, man har været uenige om.

Blå blok har kritiseret regeringen for ikke at anvise, hvor pengene skal komme fra. Omvendt har regeringen beskyldt de borgerlige for ikke at bide til bolle, når nu man er enig om indholdet af det øgede beredskab.

Så sent som onsdag eftermiddag forhandlede man i tre timer uden at nå en aftale, og det er altså det, der får Frederiksen til at gå direkte til finansudvalget.

Her er de enkelte partier tvunget til at stemme enten for eller imod det såkaldte aktstykke, hun nu beder om at få stemt igennem. Et aktstykke er en ministers ønske om at få flere penge, som ikke er en del af finansloven.

- Jeg kan ikke forestille mig, at de borgerlige partier i Danmark vil stemme imod et aktstykke, der skal sikre, at vi har et stærkt terrorberedskab i Danmark, siger Mette Frederiksen til TV2 News.

I alt har Mette Frederiksen lagt op til, at der skal bruges i alt 130 millioner kroner på indsatsen i år, og det er de penge, hun går efter at få bevilget.

- Vi skylder som politikere og politiske partier at sikre det terrorberedskab, der skal til, så vi kan fortsætte med at passe på København og på vores jødiske mindretal. Og det regner jeg selvfølgelig med opbakning til, siger hun.

Ifølge DR Nyheder betyder Frederiksens træk samtidig, at der ikke bliver indkaldt til yderligere forhandlinger.

Regeringens antiterrorudspil indeholder 12 punkter, der skal forbedre sikkerheden i Danmark.

Pakken er regeringens svar på de attentater, der ramte København i februar med to dræbte civile og seks sårede politifolk til følge.

/ritzau/

Top partnere


Modtag uforpligtende lånetilbud fra 8 banker på Samlino.dk helt gratis. Prøv i dag på Samlino.dk/laan

Dagens Gossip