Minister er tilfreds med Udlændingestyrelsens nye svar

- Et rodet forløb.

Sådan lyder det fra justitsminister Mette Frederiksen (S) efter, at hun onsdag fik den anden redegørelse på to dage fra Udlændingestyrelsen om udarbejdelsen af den omstridte landerapport om Eritrea.

Men hun har nu fået svar på de spørgsmål, hun mente stod tilbage efter den første redegørelse, hvor ministeren ikke følte, at hun fik svar på, hvorfor styrelsen pludselig brugte helt andre metoder, end man plejede.

- For det første afviser styrelsen meget klart alle beskyldninger om politisk indblanding. Styrelsen skriver, at man ikke har forsøgt at tegne et bestemt billede af situationen i Eritrea, skriver Mette Frederiksen i en pressemeddelelse.

- For det andet kan jeg konstatere, at styrelsen har beskrevet sine overvejelser om, hvordan rapporten er bygget op, og hvordan kilderne er anvendt. Også i den forbindelse afvises nogen form for politisk indblanding.

Udlændingestyrelsen understreger, at man ikke vil tillægge dele af rapporten om Eritrea, som kilder har trukket sig fra, nogen betydning, viser redegørelse til justitsministeren.

/ritzau/

 

Dagens Gossip