Minister er tilfreds med Udlændingestyrelsens nye svar

- Et rodet forløb.

Sådan lyder det fra justitsminister Mette Frederiksen (S) efter, at hun onsdag fik den anden redegørelse på to dage fra Udlændingestyrelsen om udarbejdelsen af en omstridt landerapport om Eritrea.

Men ministeren erklærer samtidig, at hun nu har fået svar på de spørgsmål, hun tirsdag mente, der stod tilbage efter den første redegørelse.

Her sendte Mette Frederiksen prompte redegørelsen tilbage i hovedet på Udlændingestyrelsen og efterlyste svar på, hvorfor styrelsen pludselig brugte helt andre metoder, end man plejede i den slags rapporter.

Desuden efterlyste ministeren svar på den massive kritik, som rapporten har været udsat for fra snart sagt alle sider - blandt andre en stribe af de medvirkende kilder og de oprindelige hovedforfattere på rapporten, der nu har fået skriftlige advarsler af deres chefer.

- For det første afviser styrelsen meget klart alle beskyldninger om politisk indblanding. Styrelsen skriver, at man ikke har forsøgt at tegne et bestemt billede af situationen i Eritrea, skriver Mette Frederiksen i en pressemeddelelse.

- For det andet kan jeg konstatere, at styrelsen har beskrevet sine overvejelser om, hvordan rapporten er bygget op, og hvordan kilderne er anvendt. Også i den forbindelse afvises nogen form for politisk indblanding.

Og så understreger ministeren, at man ikke vil bruge de dele af rapporten, som kilderne har trukket sig fra, i asylbehandlingen:

- Den del af rapporten, som der har været kritik af - og som kilderne har trukket sig fra - har ikke haft og vil heller ikke få nogen betydning. De oplysninger har altså ikke haft og vil heller ikke få nogen betydning, skriver ministeren.

/ritzau/

 

Dagens Gossip