Minister: Finansloven skal holde hånden under ledige

Der blev 100 færre ledige i september i forhold til måneden før, viser tal fra Danmarks Statistik. Og selv et lille fald er værd at glæde sig over, siger beskæftigelsesminister Henrik Dam Kristensen (S) i en kommentar til ledighedstallene.

- Faldet betyder, at flere danskere er kommet væk fra offentlig forsørgelse. Til trods for at der også er sket en fremgang i beskæftigelsen, er der stadigvæk behov for at holde hånden under dansk økonomi, siger ministeren.

Lige nu er SR-regeringen ved at forhandle med Folketingets partier om få finansloven for 2015 i hus. Og går det som regeringen har lagt op til, vil man fortsat bruge penge på offentlige investeringer for at sparke gang i væksten og dermed opsvinget.

- Finanslovforslaget lægger op til, at det historisk høje niveau for offentlige investeringer bibeholdes de kommende år. Det er investeringer, der vil skabe flere jobåbninger, så flere ledige kommer tilbage på arbejdsmarkedet, siger Henrik Dam Kristensen.

Samtidig peger han på, at der er gennemført reformer af beskæftigelsessystemet og kontanthjælpssystemet, som giver "ledige stærkere kvalifikationer".

- Reformerne sikrer, at ledige nu kan få reel uddannelse i ledighedsperioden. Det skal bidrage til, at ledige har de kompetencer, som virksomhederne efterspørger, siger Henrik Dam Kristensen.

Ledigheden ligger fortsat på fem procent af arbejdsstyrken. Og siden sommeren 2012 har arbejdsløsheden i det store hele været faldende.

Der er mindre udsving måned for måned, men samlet set er ledigheden nu på 133.100 personer, og siden årsskiftet er beskæftigelsen steget med cirka 19.000 personer, oplyser Beskæftigelsesministeriet.

/ritzau/

Top partnere


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

Dagens Gossip