Minister: Flere danskere kommer fri af offentlig ydelse

Køen af ledige er blevet mindre - og tal for august viser, at 132.200 står uden et job. Dermed er ledigheden nu på 5,0 procent af arbejdsstyrken, viser tal fra Danmarks Statistik mod 5,1 procent måneden før.

- Det er gode nyheder, at ledigheden igen falder, og flere danskere kommer fri af offentlig forsørgelse og ud på arbejdsmarkedet eller i uddannelse, siger beskæftigelsesminister Mette Frederiksen (S) i en kommentar.

Ifølge Beskæftigelsesministeriet har ledigheden samlet set bevæget sig nedad siden sommeren 2012 med mindre udsving måned for måned.

- Beskæftigelsen er steget, og regeringen arbejder hårdt for at skabe flere arbejdspladser og få gang i væksten. Opsvinget er stadig skrøbeligt, og det er nødvendigt at føre en politik, der holder hånden under dansk økonomi, siger Mette Frederiksen.

Beskæftigelsesministeren siger, at det netop er derfor, at regeringen har fremlagt en finanslov, der fortsætter det historisk høje niveau for offentlige investeringer i for eksempel motorveje, broer, sygehuse og skoler.

- Det vil styrke beskæftigelsen og skabe flere job, samtidig med at vi forbedrer velfærden og prioriterer vores fællesskab, siger ministeren.

Mette Frederiksen siger, at regeringen har gennemført reformer af både kontanthjælpen og beskæftigelsessystemet ud fra det fokus, at arbejdsløse skal have bedre kvalifikationer og blive rustet til hurtigst muligt at opnå varig beskæftigelse.

- Ledige har nu mulighed for reel uddannelse i stedet for aktivering i ledighedsperioden, og unge kontanthjælpsmodtagere kommer i stigende grad i gang med uddannelse eller job, siger hun.

/ritzau/

 

Dagens Gossip