Minister: Godt at Venstre går væk fra starthjælpen

Venstre vil fortsat lade udlændinge starte på en lav ydelse, når de kommer til Danmark. Alligevel er det positivt, at partiet nu lægger op til at ændre starthjælpen, så det er muligt at komme op på en højere ydelse, hvis man viser vilje til at integrere sig.

Sådan lyder det fra social- og integrationsminister Manu Sareen (R), som dermed tager overraskende pænt imod forslaget fra det store oppositionsparti om at indføre en "moderne starthjælp".

- Nu ved jeg ikke, hvad en moderne starthjælp er. Men jeg synes, det er glædeligt, at Venstre går væk fra den starthjælps-tankegang, man har haft tidligere, siger Manu Sareen til Ritzau.

Han understreger dog, at regeringen afviser Venstres forslag, fordi det betyder, at udlændinge i den første tid i Danmark vil leve på en lav ydelse, der svarer til starthjælpen.

Manu Sareen lægger dog vægt på, at Venstres nye udgave af starthjælpen måske kan betyde, at færre børn i Danmark vil leve i fattigdom, hvis Venstre efter et eventuelt regeringsskifte kan finde flertal for forslaget.

- Det er ulykkeligt at skabe nogle situationer, hvor børn kommer til at leve under ringe økonomiske forhold. Vi har netop fået brudt fattigdommen blandt børn i Danmark ved at blandt andet at afskaffe starthjælpen og de andre fattigdomsydelser.

- Så jeg er rigtig, rigtig glad for, at man er gået væk fra den tankegang, siger Manu Sareen.

Han mener dog, at Venstre opererer med "gummibegreber", når partiet vil gøre en højere ydelse afhængig af, at udlændinge eksempelvis lærer dansk eller på anden måde gør sig klar til at komme ind på arbejdsmarkedet.

- Hvordan vil man måle det? Det er meget underligt at tro, at man kan gøre nogle bestemte ting, krydse dem af og så er man dansk, siger Manu Sareen.

Han mener dog, at Venstre helt burde droppe forslaget:

- Jeg foretrækker helt klart at tilbyde de børn og deres familier et liv uden fattigdom. Det er ikke et ideal at tilbyde folk at leve under så ringe vilkår, siger Manu Sareen.

/ritzau/

Top partnere


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

Dagens Gossip