Minister: Husejere skal kunne klage over vurderinger

De danske boligejere vil også i fremtiden få mulighed for at klage, hvis de er uenige i Skats ejendomsvurderinger, selvom der er et nyt vurderingssystem på vej.

Sådan lyder det fra skatteminister Benny Engelbrecht (S). Politiken skriver torsdag, at regeringen er parat til at begrænse klageadgangen, men det er ikke tilfældet, fastslår ministeren.

- Vi har ingen planer om, at vi skal begrænse klageadgangen i et nyt system. Men det er selvfølgelig klart, at det er et selvstændigt mål at lave et bedre system, der er mere retvisende end det nuværende, hvilket også vil betyde færre klager, siger Benny Engelbrecht til Ritzau.

Skats ejendomsvurderinger har vist sig at være fyldt med fejl, og derfor er regeringen i øjeblikket ved at arbejde på et nyt, som skal træde i kraft i 2017.

Ifølge Politiken skulle regeringen have holdt møder med Venstre og De Konservative om en aftale, der skal fastlægge nogle hovedlinjer i et fremtidigt vurderingssystem.

Benny Engelbrecht afviser dog, at De Konservative skulle have været med ved bordet. Venstres skatteordfører, Torsten Schack Pedersen, bekræfter, at han har været til møder med regeringen.

Han mener, at regeringen i forhandlingerne har lagt op til at begrænse borgernes klageadgang. Dermed er han ikke enig i Benny Engelbrechts udlægning af sagen.

- Vi er blevet præsenteret for, at man ikke vil kunne klage, hvis uenigheden i ejendomsvurderingen ligger i et spænd på op til 15-20 procent.

- Man vil altså ikke kunne klage, hvis det er skævt, men kun hvis det er pivskævt. Og det er da svært at sige, at det ikke skulle være en begrænsning af klageadgangen, siger Torsten Schack Pedersen til Ritzau.

Det er ifølge Torsten Schack Pedersen en af mange årsager til, at Venstre har forhandlingerne med regeringen. Venstre vil blandt andet hellere lappe på det nuværende vurderingssystem, mens regeringen helst ser et nyt.

/ritzau/

 

Dagens Gossip