Minister: Idrætsforeninger og skoler skal samarbejde

Medlemstallene i idrætsforeninger stiger, hvis de enkelte skoler og lokale idrætsforeninger samarbejder.

Det siger undervisningsminister Christine Antorini (S), som onsdag var kaldt i samråd sammen med kulturminister Marianne Jelved (R).

Her skulle ministrene forholde sig til, hvorfor medlemstallet i flere foreninger er nedadgående som følge af en længere skoledag under den nye skolereform.

- 75 procent af DGI-medlemmerne (Danske Gymnastik- & Idrætsforeninger, red.) oplever ikke, at folkeskolereformen påvirker dem negativt.

- De steder, hvor det påvirker negativt, jamen det er også de steder, hvor der ikke er et samarbejde med skolerne. Nogle af de steder, hvor der er et samarbejde, har man også set en medlemsfremgang, siger undervisningsministeren.

Samrådet var indkaldt af Liberal Alliances undervisningsordfører, Merete Riisager, med henvisning til flere eksempler på idrætsforeninger med en medlemstilbagegang efter sommerferien.

Merete Riisager ville gerne vide, om regeringen ville imødekomme LA's forslag om at undersøge skolereformens konsekvenser for det frie foreningsliv til bunds samt reformens påvirkning af mangfoldigheden i udbuddet af frivillige idrætstilbud.

Evalueringerne skal nok komme, men det er endnu for at tidligt drage konklusioner på medlemstallene bare nogle måneder inde i den nye skolereform, siger Marianne Jelved på samrådet.

Hun suppleres af Christine Antorini.

- Vi evaluerer efter hvert skoleår på alle hovedelementer i skolereformen herunder også i forhold til aktiviteten i idræts- og foreningsliv, siger hun.

Både undervisnings- og kulturministeren pointerer, at skoletimerne under den nye skolereform skal ligge i tidsrummet 8-16 - akkurat som før reformen.

/ritzau/

 

Dagens Gossip