Minister: Irak-kommission strides internt

Det er ikke kun Politiets Efterretningstjeneste (PET), der har forsinket Irak-kommissionen i sit arbejde. Det er også de tre kommissionsmedlemmers egen skyld.

Sådan lyder den overraskende melding fra justitsminister Mette Frederiksen (S), som allerede er i gang med at undersøge problemerne mellem de tre kommissionsmedlemmer.

Det skriver DR Nyheder.

- Jeg er bekendt med, at der er problemer med samarbejdet internt i kommissionen, og at disse problemer tilsyneladende har haft betydning for fremdriften i arbejdet, skriver hun i en mail til DR Nyheder.

Irak-kommissionen har i to år ventet på en sikkerhedsgodkendelse fra PET for at kunne modtage hemmeligstemplede dokumenter, men den manglende godkendelse har ikke været den største hindring, fortsætter justitsministeren.

- Det er naturligvis vigtigt, at formaliteterne er på plads. Men jeg tror, det er endnu mere afgørende, at arbejdet i kommissionen fungerer optimalt. Vi er ved at få afklaret problemernes karakter, så det kan sikres, at kommissionen kommer tilbage på sporet, skriver justitsministeren i mailen til DR.

Irak-kommissionen står overfor en kæmpe opgave med at skulle gennemgå op mod en million dokumenter, inden de i 2017 skal redegøre for Danmarks grundlag for at deltage i Irakkrigen.

Netop opgavens størrelse kræver, at kommissionen er sin opgave voksen, pointerer Mette Frederiksen.

DR Nyheder har forgæves forsøgt at få en kommentar fra kommissionsformand, Michael B. Elmer og kommissionsmedlem advokat Jeppe Skadhauge.

Juraprofessor, Jørgen Albæk Jensen, der også sidder med i kommissionen har ingen kommentarer til justitsministerens påstande om samarbejdsproblemer mellem de tre medlemmer.

/ritzau/

Top partnere


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

Dagens Gossip