Minister kræver redegørelse fra Løkkes klimaorganisation

Udviklingsminister Christian Friis Bach (R) siger, at han vil have sikkerhed for, at alt er i orden i klimaorganisationen Global Green Growth Institute, GGGI, hvor Lars Løkke Rasmussen (V) er formand, hvis organisationens bevilling skal forlænges.

Det skriver ministeren i en pressemeddelelse.

- Behandling af en ny bevilling til GGGI sker først, når vi er sikre på, at procedurer og praksis i organisationen er i orden, skriver han i en skriftlig kommentar.

Han mener, at der har været mangelfuld økonomisk styring af organisationen, mens organisationen var en sydkoreansk privat organisation.

Derfor har Danmark sat hårdt ind med krav om, at der skulle ryddes op, og at organisationen skal leve op til internationale standarter.

- Organisationen skulle leve op til internationale standarder og gennemføre en række forbedringer i økonomisystemer og administrative systemer, siger han.

Den hidtidige bevilling blev givet for i foråret 2011 af VK-regeringen for en treårig periode. Den står over for fornyelse i 2014.

- GGGI har skabt resultater, og jeg ser fortsat GGGI som en central og lovende organisation, når det gælder om at fremme grøn omstilling i verdens udviklingslande, og jeg forventer at fortsætte samarbejdet, siger ministeren.

Ministeren understreger, at revisionsrapporten omhandler de sydkoreanske midler til organisationen, og at han ikke har haft kendskab til misbrug af danske midler.

Derfor har han i ly af mediernes omtale taget initiativ til, at den omtalte revisionsrapport for den tidligere periode bliver offentliggjort.

Desuden har han bedt om en grundig redegørelse, der også vil blive tilsendt Rigsrevisionen.

/ritzau/

 

Dagens Gossip