Minister: Lærere burde være spurgt før indgreb i konflikt

Det var en fejl, at regeringen ikke konsulterede Danmarks Lærerforening, da den i 2013 stoppede lærerkonflikten med et lovindgreb.

Det er erkendte beskæftigelsesminister Henrik Dam Kristensen (S) i et åbent samråd fredag, som var indkaldt af Enhedslisten.

FN's arbejdsmarkedsorganisation ILO kritiserede i november forløbet omkring lockout af lærerne og lovindgreb i overenskomstforhandlingerne.

Loven, der ophævede lockouten af lærerne, blev alene drøftet med arbejdsgiverne, ikke med lønmodtagerne, fastslog ILO.

- Jeg erkender, at der skulle have været en konsultation med Danmarks Lærerforening før fremlæggelsen af lovindgrebet i Folketinget. Det skulle have været gjort undervejs, og det konstaterer jeg, at vi burde have gjort, sagde Henrik Dam Kristensen.

- Jeg håber aldrig, vi kommer i den situation igen, men skulle vi komme det, så vil vi konsultere dem, som vi skal konsultere.

Formanden for Danmarks Lærerforening, Anders Bondo Christensen, mener at regeringens udmelding på dagens samråd har stor betydning for de igangværende overenskomstforhandlinger.

- Vi har hele tiden gjort opmærksom på, at det der foregik ved overenskomstforhandlingerne om lærernes arbejdstid i 2013 var under al kritik, siger han.

- Og det er da vigtigt for hele det danske arbejdsmarked og den danske model, at regeringen nu erkender, at det var en fejl, at lærerne aldrig blev inddraget, da man lavede den lov som i dag bestemmer over lærernes arbejdstid.

En lov som i den grad har forringet skolerens mulighed for at løfte de mange opgaver og levere god undervisning til eleverne, mener Anders Bondo Christensen.

/ritzau/

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


LeoVegas
Danmarks Mobilcasino.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

 

 

Dagens Gossip