Minister: Mordbrand i moské angriber religionsfriheden

Den svenske regering ser med stor alvor på en påsat brand i en moské i byen Eskilstuna, der efterforskes som en mordbrand.

- Stemmer oplysningerne om, at branden er påsat, så er det et direkte angreb på religionsfriheden i vort land, siger kultur- og demokratiminister Alice Bahn Kuhnke.

Indenrigsminister Anders Ygeman kalder det "modbydeligt og uacceptabelt", og han mener, at det svenske samfund må skærpe sine modforholdsregler.

- Vi gør ikke nok for at yde beskyttelse, uanset om det er en moské eller et andet trossamfund, siger han og påpeger, at regeringen i sit regeringsprogram har bebudet initiativer til at bekæmpe hadforbrydelser.

Branden i Eskilstuna brød ud første juledag, da en person først på eftermiddagen tilsyneladende kastede en flaske med brandvæske ind gennem et vindue i moskeen.

Fem personer blev bragt til hospitalet, og tilstanden for den ene betegnes af lægerne som kritisk, skriver avisen Expressen. To har fået røgforgiftning, to har fået sårskader, mens én har fået knoglebrud

- Vi har indledt en forundersøgelse om mordbrand, oplyser en talsmand for politiet i Eskilstuna.

Det er en somalisk forening, som holder til i bygningen, og stueetagen er indrettet som moské.

Formanden for foreningen sagde til svensk tv, at en mand var blevet set ved indgangen til lokalet med en flaske, der formodes at have indeholdt benzin.

Ifølge politiet startede branden kort efter klokken 13, da der blev kastet noget gennem vinduet.

Moskeen ligger i gadeplan i et stort lejlighedsbyggeri, og beboerne i ejendommen måtte evakueres, fordi der udviklede sig kraftig røg, der kunne ses over hele Eskilstuna.

Der befandt sig ifølge de foreløbige oplysninger omkring 20 personer i moskeen, da branden brød ud.

/ritzau/TT

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


LeoVegas
Danmarks Mobilcasino.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

 

 

Dagens Gossip