Minister: Nyeste tal viser færre fattige børn i Danmark

Der er kommet 13.000 flere fattige børn i Danmark fra 2008 til 2012, konkluderer en ny rapport fra FN's børneorganisation Unicef. Og en rapport fra Red Barnet gav nogenlunde samme billede tidligere på året.

Men minister for børn, ligestilling, integration og sociale forhold Manu Sareen (R) hæfter sig ved en rapport fra Økonomi- og Indenrigsministeriet fra maj, der viser, at kurven for antallet af fattige børn faktisk er knækket fra 2011 til 2012.

Regeringens rapport viser, at der var cirka 10.500 fattige børn i Danmark i 2011, mens antallet var 7900 i 2012.

- Antallet af fattige børn i Danmark er rent faktisk faldet, efter at regeringen er trådt til. Jeg mener ikke, at Unicefs analyse og metode kan bruges i forhold til antallet i Danmark på nuværende tidspunkt.

- Det betyder selvfølgelig ikke, at jeg ikke bekymrer mig om fattige børn i Danmark, for det gør jeg. Men vi har rent faktisk knækket kurven. Jeg er overbevist om, at det skyldes både afskaffelsen af fattigdomsydelserne og loftet over børne- og ungeydelsen, siger Manu Sareen.

Hvordan, billedet ser ud de seneste år, er altså fortsat uvist. Red Barnet var skeptisk i foråret, fordi den nye kontanthjælps- og førtidspensionsreform er trådt i kraft, og den trækker i modsat retning. Det samme kan dagpengereformen gøre, lyder kritikken.

Manu Sareen vil ikke se på reformerne isoleret set, siger han.

- Jeg tror ikke, at man kan se tingene så isoleret. Vi kunne se på tallene isoleret set, der var nogle udfordringer, men når du ser på det store billede og bruger den fattigdomsgrænse på 103.200 kroner, har det givet os et rigtig godt sted at stå og givet et knæk i kurven, siger han.

Socialdemokraternes socialordfører, Pernille Rosenkrantz-Theil, understreger, at regeringen har fokus på området, eksempelvis i forhandlingerne om satspuljemidlerne.

- Vi kan se, at udsatte børn har det svært også som voksne, og det forsøger vi at gøre endnu mere ved, siger hun.

/ritzau/

 

Dagens Gossip