Minister og blå partier lover hård straf for videochikane

Skrevet af admin

20/07/2016

Dagens topnyheder

Flere betjente, der arbejder i Københavns Politis Task Force Pusher Street, bliver hængt ud på nettet, hvor deres identitet offentliggøres.

Men det vil der blive sat hårdt ind imod, lyder det nu fra justitsminister Søren Pind (V), der lover en indsats mod videochikane af betjente.

Det skriver han på Facebook.

- Jeg kan ligeså godt sige det rent ud ift. videochikane af betjente: Vi kommer efter jer. Dels ud fra nuværende lovgivning. Dels i form af respektpakken, der skal vedtages efter sommerferien, skriver han blandt andet.

I løbet af de seneste dage har TV2 beskrevet, hvordan en hjemmeside offentliggør personlige oplysninger på betjente i Københavns Politis Task Force Pusher Street.

Mandag skrev TV2 om, at der på hjemmesiden findes navne og billeder af betjentene. Og tirsdag skrev mediet om en YouTube-video, hvor en kvindelig betjent og hendes familie bliver hængt ud.

Sådanne episoder lover Søren Pind, at man vil forsøge at lukke ned for, når man i Folketinget blandt andet skal drøfte respektpakke II og medieansvarsloven.

- Vi kommer. Og vi gør, hvad der skal til, for at den respekt, der skal være der for øvrigheden, er der. Jeg kommer ikke til at se til, at danske betjente og andet frontlinje personale udsættes for den form for asocial adfærd, skriver ministeren.

Også den konservative partileder Søren Pape Poulsen har udtrykt sin harme over videochikanen på Facebook.

Mens Dansk Folkepartis retsordfører, Peter Kofod Poulsen, udtrykker sin opbakning til politiet i en blog på TV2 og skriver:

- Det danske samfund skal ikke ligge under for autonome tosser, der tror, at de kan gøre, hvad de måtte lyste, og igennem trusler og chikanere kan få politiet til at kigge den anden vej. For det går slet ikke.

/ritzau/