Minister om opgør med planlov: Sort er det nye grøn i K

Det er en direkte dårlig idé, at De Konservative ønsker et opgør med planloven, mener miljøminister Kirsten Brosbøl (S).

- Det er ærgerligt, at De Konservative har forladt deres position som den grønne stemme i blå blok. Man fristes til at sige, at sort er det nye grøn hos partiet. De har for mindre end et år siden været med til at rulle liberaliseringen af planloven tilbage, siger Kirsten Brosbøl til Ritzau.

Udmeldingen kommer, efter at De Konservatives nye politisk leder, Søren Pape Poulsen, forud for partiets landsråd i weekenden har annonceret et opgør med blandt andet planloven og Naturstyrelsen.

Argumentet bag er blandt andet "at sætte mennesket fri" og sikre, at planloven ikke spænder ben for vækst i virksomheder.

Men den køber miljøministeren ikke.

- Det undrer mig, at Søren Pape sætter det op som mennesket mod systemet. Men der er altså mennesker på begge sider af det her. Mange sætter pris på, at planloven adskiller erhvervsområder med boligområder, siger Brosbøl.

- Når man tager sydpå, ser man spredt byggeri i det åbne land og kyster, der er plastret til med byggeri. Man skal ikke glemme formålet med planloven om at adskille natur og by.

Retningslinjerne i planloven bliver udformet af staten, mens det er landets kommuner, der står for den fysiske planlægning.

I planloven skal der både tages hensyn til samfundets interesse, naturen og bevaring af værdifulde bygninger.

Den daværende VK-regering liberaliserede tilbage i 2010 planloven, der blandt andet skulle styrke væksten i Danmarks yderområder.

Liberaliseringen blev dog rullet tilbage i 2012, hvor der blev indgået en aftale mellem S-R-SF-regeringen, Enhedslisten og De Konservative.

/ritzau/

Top partnere


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

Dagens Gossip