Minister om tilliden til Skat: Det kræver hårdt arbejde

- Jeg skal formentlig bruge langt størstedelen af min ministertid på at genoprette tilliden til Skat.

Det siger den netop tiltrådte skatteminister Benny Engelbrecht (S), efter at en undersøgelse fra Danmarks Statistik viser, at tilliden til skattemyndighederne er dalet fra 2011-2013.

- Jeg er ikke chokeret over, at tilliden nok ville være dalet med de sager, der har været. Tilliden til Skat er stadigvæk høj, og det er godt, men det er selvfølgelig ikke hensigtsmæssigt, at tilliden falder, siger Benny Engelbrecht.

I undersøgelsen er 1890 borgere blevet spurgt, om de har tillid til, at Skat beregner deres skat korrekt, og om Skat er fair og retfærdig. Personerne har svaret på et indeks fra 1 til 5, hvor 1 er udtryk for meget lav tillid, og 5 er udtryk for meget høj tillid.

Mens tilliden blandt de adspurgte til, at den enkeltes skat beregnes korrekt, er 3,51, så er tilliden til, at Skat er fair og retfærdig, 4,27 på indekset. Det betyder et fald i indekset på cirka 0,25 point siden lignende undersøgelser i 2011 og 2012. Også for virksomheder er tilliden nedadgående.

Benny Engelbrecht (S) har siden sin tiltrædelse gjort det meget klart, at hans første-, anden- og tredjeprioritet er at få styr på de mange ejendomsvurderinger, der har været fyldt med fejl.

- Hele den underliggende musik til det er, at vi gerne ser, at tilliden til systemet kommer tilbage. Vi skal finde balancen imellem tillid og kontrol i forhold til borgerne og deres situation, siger Benny Engelbrecht.

- Spørgsmål som åbenhed og retssikkerhed er afgørende for, at vi kan komme tilbage på sporet, fortsætter han.

- Jeg skal ikke være minister for at område, hvor der vil være en nulfejlskultur, for vi har med mennesker at gøre. Men det er vigtigt, at vi får håndteret fejlene på en måde, så borgerne får en god og hurtig sagsbehandling, siger han

/ritzau/

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


LeoVegas
Danmarks Mobilcasino.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

 

 

Dagens Gossip