Minister om V-udspil: Alle har gevinst ved at arbejde

Når Venstre i en ny kampagne får det til at lyde, som om det ikke kan betale sig at arbejde på grund af en høj kontanthjælpsydelse, er partiet helt galt på den.

Det mener beskæftigelsesminister Henrik Dam Kristensen (S), efter at oppositionspartiet i kampagnen sætter fokus på beløbet 454.215 kroner.

Det konkrete tal refererer til det beløb, som et par på kontanthjælp med tre børn modtager årligt fra det offentlige, hvis man regner boligsikring, tilskud til dagtilbud og børnecheck med.

På baggrund af beløbet mener Venstres politiske ordfører, Inger Støjberg, at kontanthjælpssystemet skal ændres, så det altid kan betale sig at arbejde.

Men det forslag skyder beskæftigelsesministeren ned og understreger, at der er en kontantgevinst at hente ved at være i arbejde.

Det understøttes af tal fra Beskæftigelsesministeriet, som viser, at en tilsvarende familie, hvor forældrene er på HK-mindsteløn, vil have 2000 kroner mere til rådighed om måneden efter skat.

- Pointen er, at det for stort set alle kan betale sig at arbejde. Også for de personer vi taler om i dette eksempel.

- For dem er der mere end 1000 kroner ekstra til rådighed om måneden, hvis de er i arbejde, siger Henrik Dam Kristensen.

Ministeren siger også, at størstedelen af de 454.215 kroner er ydelser til familier med børn, som har meget forskellige vilkår i Danmark, og at ydelserne blandt andet sikrer, at børnene kan komme i børnehave, selv om forældrene tjener lidt.

- Det samme gør sig gældende, hvis forældrene var på arbejdsmarkedet på nogle af de laveste overenskomster.

- Det er simpelthen, fordi det ikke skal gå ud over børnene, hvis forældrene enten får kontanthjælp eller er på de laveste lønninger på arbejdsmarkedet, siger ministeren.

Venstre arbejder på at færdiggøre et forslag til et "nyt og moderne" kontanthjælpsloft, fortæller Inger Støjberg, som endnu ikke ønsker at lægge sig fast på, hvor meget folk på kontanthjælp skal kunne modtage gennem offentlige ydelser.

/ritzau/

Top partnere


Modtag uforpligtende lånetilbud fra 8 banker på Samlino.dk helt gratis. Prøv i dag på Samlino.dk/laan

Dagens Gossip