Minister: Patienter skal diagnosticeres hurtigere

admin

|

12/12/2014

Dagens topnyheder

Det er ikke godt nok, at kun 60 procent af patienterne får stillet en diagnose eller lagt en plan for et videre diagnosticeringsforløb, inden de krævede 30 dage.

Regionerne må derfor gøre det endnu bedre, lyder meldingen fra sundhedsminister Nick Hækkerup (S), efter at regionerne har offentliggjort de nye tal.

- Det er lykkedes under denne regering at få de korteste ventetider på behandling nogensinde. Det er blandt andet, fordi vi har givet patienterne ret til at blive udredt inden for en måned.

- Men det kan blive endnu bedre, for regionerne leverer ikke udredning til alle hurtigt nok, så det kommer de til at gøre noget ved, siger Hækkerup i en pressemeddelelse.

Tallene viser, at blandt de mest syge patienter, der har behov for behandling inden for en måned, afsluttes 73 procent af udredningsforløbene før 30 dage.

Det vil sige, at knap tre ud af fire af de mest syge inden for en måned får at vide, hvad de fejler.

Ministeren har holdt møder med de fem regionsrådsformænd for at få at vide, hvad de gør for at sikre, at flere patienter bliver udredt inden for en måned, hvis det er fagligt muligt.

Regionerne peger eksempelvis på, at de har udvidet ambulatoriernes åbningstider på flere sygehuse og i stigende grad sender patienter til undersøgelser på private klinikker og hospitaler.

De kan dog blive endnu bedre, fastslår Hækkerup:

- Vi må respektere, at der er patienter, som ønsker at blive undersøgt på et bestemt sygehus og derfor vælger at vente lidt længere, før de kan komme til.

- Men det ændrer ikke på, at regionerne skal udrede langt flere patienter hurtigt", siger sundhedsministeren, der også forventer, at regionerne bliver bedre til at registrere udredningsforløbene.

Regionerne har i tredje kvartal 2014 registreret godt 65.000 udredningsforløb.

/ritzau/