Minister: Regionerne må få penge til supersygehuse til at passe

Skrevet af admin

07/11/2013

Mest læste i dag

Danske Regioner skulle ikke være gået i gang med at bygge de nye supersygehuse, hvis der mangler penge i budgetterne.

Det mener sundhedsminister Astrid Krag (SF), efter at det ifølge Jyllands-Posten viser sig, at der ikke bliver bygget hospitalskøkkener i fire ud af de kommende seks supersygehuse.

I supersygehusene i Aalborg og Gødstrup ved Herning er der afsat penge til køkkener, men i Hillerød, Køge, Odense og Aarhus skal maden komme på anden vis.

- Regionerne har accepteret vilkårene for byggeriet, og hvis de mener, at der bygges for småt, skulle de aldrig have sat byggeriet i gang.

- Og det er nu en gang op til regionerne at finde ud af, hvordan de vil bruge de kvadratmeter, der er til rådighed, og få pengene til at passe, siger Astrid Krag i en skriftlig kommentar.

Men det er ikke kun køkkenerne, der bliver sparet på i supersygehusene. Der bliver også færre sengepladser, end der i første omgang er lagt op til.

Det er stærkt problematisk, påpeger Kræftens Bekæmpelse over for Jyllands-Posten. Organisationen understreger, at antallet af kræftpatienter vil stige med omkring 50 procent i de kommende år.

Sundhedsministeren lover imidlertid, at der bliver plads nok til det stigende antal kræftpatienter, man forventer vil komme over de næste 10 år.

- Vi er klar over, at der eksempelvis bliver flere kræftpatienter, og dem skal der naturligvis være plads til, og det bliver der også. Der er jo foretaget grundige analyser af, hvilken kapacitet der vil være brug for, siger Astrid Krag.

Da den daværende VK-regering i 2007 præsenterede idéen om nye supersygehuse landet over, var der afsat 80-90 milliarder kroner til de nye byggerier. I dag er budgettet halveret.

/ritzau/