Minister: Renault vil indkalde 15.000 biler

Den store franske bilproducent Renault vil indkalde 15.000 biler, inden de udbydes til salg for at kontrollere deres motorer, siger den franske transportminister dagen efter, at Renault-fabrikkerne lovede at gribe ind over for skadelige udslip.

- Renault har "forpligtet sig til at indkalde et vist antal biler, 15.000, for at undersøge dem og justere dem korrekt, så deres filtreringssystemer fungerer i alle temperaturer", siger ministeren for området, Ségolène Royal, til RTL radio.

- Nye biler må leve op til normerne, tilføjer hun og understreger, at justeringerne kan foretages meget hurtigt.

- Det tager en halv dag at justere en motor.

Renault bebudede mandag, at det ville offentliggøre en "teknisk plan" over de kommende uger for at få nedbragt udslip fra nye Renault dieselbiler, som ikke har levet op til regeringskommissionens krav om mindre forurening.

Kommissionen i Paris, der er blevet nedsat efter skandalen i Volkswagen, har testet køretøjer af otte forskellige udenlandske og franske bilmærker. I Renault var CO2-forureningen og NOx-forureningen for høj.

Renaults salgsdirektør, Thierry Koskas, insisterer på, at bilproducenten ikke har villet snyde, men han erkender, at der har været et problem mellem test og betingelserne i det virkelige terræn.

VW-sagen er blevet kaldt den største skandale nogensinde inden for bilbranchen, hvor 11 millioner VW-biler anslås at være udstyret med en software, der skal skjule bilernes udledning af de såkaldte NOx-gasser.

/ritzau/AFP

 

Dagens Gossip