Minister: SF og EL fører løgnekampagne om dagpenge

SF og Enhedslisten lyver, når de påstår, at op imod 40.000 mennesker er "faldet ud" af dagpengesystemet.

Så kontant er meldingen fra De Radikales nye næstformand, uddannelsesminister Sofie Carsten Nielsen, midt i forhandlingerne om næste års finanslov, skriver Berlingske.

- Når nogle taler om, at 40.000 falder ud af dagpengesystemet og står uden grundlag, er det decideret forkert. Det er jo løgn, siger Sofie Carsten Nielsen til avisen.

Den radikale minister mener, at der er tale om en løgn, fordi kun cirka 10 procent af de 40.000 personer, der har mistet dagpengeretten, står helt uden forsørgelse.

Ifølge de nyeste tal fra Styrelsen for Arbejdsmarked og Rekruttering har godt 41.000 personer mistet retten til dagpenge siden januar 2013, men når man trækker de personer fra, der for eksempel har fået et lønnet job eller er kommet på SU, efterløn, kontanthjælp eller sygedagpenge, er der 4700 personer tilbage, der står helt uden forsørgelse.

Ministerens udmelding vækker hovedrysten hos SF og Enhedslisten. SF's gruppeformand, Jonas Dahl, kalder anklagerne for "en pinlig måde at føre politik på".

- I stedet for at gøre det til en taldiskussion, synes jeg, at man som ansvarlig politiker er nødt til at erkende, at det var en forkert reform på et forkert tidspunkt og med et forkert indhold, siger han til Berlingske.

Også Enhedslistens politiske ordfører, Johanne Schmidt-Nielsen, affejer Sofie Carsten Nielsens kritik, og kalder det "et faktum", at 40.000 er faldet ud af systemet.

Beskyldningerne mellem partierne kommer op til en weekend, hvor hele tre af Folketingets partier holder landsmøder. Det er foruden De Radikale også Dansk Folkeparti og Socialdemokraterne. Hos sidstnævnte ventes balladen om dagpengereformen at blive et stort tema. Statsminister Helle Thorning-Schmidt har hidtil afvist at røre ved dagpengereformen.

/ritzau/

 

Dagens Gossip